1 dönüme kaç kilo fiğ ekilir?

Serpme ekim yönteminde dekara yaklaşık 15 kg fiğ tohumu atılmalıdır. Fakat seyrek ekim isteniyorsa bu miktar 8–10 kg olmalıdır. Serpme ekimde, ekim derinliği yaklaşık 3–4 cm olmalıdır. Fiğ ekimi tane üretimi için yapılacaksa ve serpme ekim uygulanacaksa 6–8 kg/da fiğ tohumu ekilmelidir.

Macar fiği fiyatları ne kadar?

Macar Fiğ Tohumu Fiyatları

  • 50 kg MACAR FİĞ– Arpa- TRİTİKALE Tohumu. gittigidiyor.com. 440,00 TL. 480,00 TL. …
  • 100 kg MACAR FİĞ– Arpa- TRİTİKALE Tohumu. gittigidiyor.com. 880,00 TL. 960,00 TL. …
  • 25 kg MACAR FİĞ– Arpa- TRİTİKALE Tohumu. gittigidiyor.com. 220,00 TL. …
  • 1 kg Macar Fiğ Tohumu Yem Bitkisi Tohumları Fiğ Tohumu. n11.com. 44,88 TL.

Macar fiğ tohumu dekara ne kadar atılır?

Tohum yalnız ekildiği gibi tahıllarla karışık olarak da ekilebilir. Karışım ekimde ot almak için dekara 6 kg macar fiği + 4-6 kg tahıl (arpa, buğday, kışlık yulaf) tohumu atılır. Ot almak için sıra araları 18-20 santim olmalıdır. Tohum üretimi için tek başına olarak dekara 6-8 kg tohum atılır.

Fiğ ekimi nasıl yapılır?

Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir. Ekimden sonra merdane çekmek gerekir. Böylece hem tohumun çimlenmesi çabuklaşmış, hem de kış zararı nispeten önlenmiş olur.

Macar fiğ tohumu dönüme kaç kilo ekilir?

Ekim veya Kasım aylarında ekimi yapılır.Ekim mibzerle sıraya ekilmelidir. Ot üretimi için kuru şartlarda sıra arası mesafe 30-40 cm sulu şartlarda 15-20 cm olmalıdır. Kıraç şartlarda yalın olarak ekilecekse dekara 8-10 kg, sulu şartlarda 10-15 kg tohumluk gerekir.

Fiğ dönüme ne kadar atılır?

Mibzerle ekimde dekara 8-10 kg, serpme ekimde ise 12-15 kg/da tohum atılmalıdır. Ekim derinliği 3-4 cm kadardır. Tohum üretimi için fiğ yalnız olarak ekilir.

Macar fiğ dönüme kaç kilo verir?

Hem tanesi hem de otu için yetiştirilir. Kıraç şartlarda dekara 250-300 kg, sulu şartlarda ise 400-500 kg kuru ot verimi üretir. Macar fiği son yıllarda ülkemizde ekimi hızla yayılan bir fiğ türüdür (Resim 2). Yerli fiğe göre daha yüksek ot verimine sahip olması ve soğuklara dayanıklı olması önemli avantajlarıdır.